06 dec. 2011 | 15:35

Toshiba, Samsung si Lenovo conduc „batalia” pentru Windows pe procesoare ARM

ACTUALITATE
Toshiba, Samsung si Lenovo conduc

Microsoft a cerut producatorilor de chipset-uri mobile sa isi aleaga doi parteneri fiecare din domeniul tabletelor si netbook-urilor pentru integrarea noului Windows pe platformele mobile cu procesoare ARM. Acesti parteneri  vor ajuta la dezvoltarea noilor platforme Microsoft, primul, cel mai important va aduce o contributie de capital mai ridicata pentru dezvoltarea tehnologica decat cel de-al doilea.

Nvidia a ales ca partener primar pe Lenovo si ca partener secundar pe Acer, lasand la o parte pe Asus care este pana acum cel mai mare integrator al cipurilor Nvidia Tegra. Qualcomm a ales Samsung ca partener principal si pe Sony ca si partener secundar, iar Texas Instruments il are pe Toshiba ca partener principal si pe Samsung ca si secundar.

La Smart IT orice platforma de dezvoltare este acceptata.

– CEA MAI AMPLA COMPETITIE DE WEB & MOBILE DIN ROMANIA –

Inscrie-ti aplicatia!

Motivele sunt destul de simple, Samsung este una dintre cele mai puternice companii la nivel de dezvoltare si productie, Toshiba ar fi vrut de asemenea sa il aiba ca si aliat principal. Nvidia a raportat alegerea facuta in favoarea lui Lenovo pentru legaturile sale stranse cu piata chineza, o piata pe care intentioneaza sa o atace in viitorul apropiat.

Asa cum ne astaptam va mai dura ceva pana la aparitia tabletelor dotate cu procesoare ARM si cu Windows, probabil pe la mijlocul anului 2013. Acest lucru ofera un timp suficient pentru companii ca Quanta Computers, Compal Computers, Wistron si Pegatron sa incerce sa faca acest pas pana atunci si sa lanseze produse competitive.