11 iul. 2011 | 14:30

Tatuaje animate cu ajutorul codurilor QR [+VIDEO]

ACTUALITATE
Tatuaje animate cu ajutorul codurilor QR [+VIDEO]

Tatuajele sunt o forma de exprimare artistica utilizata de multi oameni, insa acestea au fost intotdeauna desene statice „lipite” permanent de pielea celor care le poarta. Producatorul de bauturi alcoolice Ballantine’s a apelat la K.A.R.L. (Karl Marc), un tattoo artist din Franta, pentru a crea o campanie virala pe baza unei idei cel putin interesante: realizarea unui tatuaj animat.

Acesta a inclus in tatuajul „cobaiului” sau (pe nume Marco) un cod QR, care odata ce intra in raza vizuala a camerei de pe telefon (un iPhone in acest caz) folosind o aplicatie care poate citi asemenea imagini, transforma arta statica intr-o animatie, oferind un link spre un clip de pe YouTube. Da, probabil ca titlul este putin inselator, intrucat tatuajul nu se misca pe pielea celui care il poarta, dar pozitionarea inteligenta a telefonului pe piele in locul prestabilit poate aduce efectul dorit.

Desigur, totul a fost facut de dragul marketing-ului, si nu putem fi siguri daca tatuajul este intr-adevar permanent sau nu. Chiar si asa, cu siguranta multi pasionati ai tatuajelor vor fi cel putin intrigati de aceasta idee. Iata si rezultatul: