Tabletele constituie un procent mic din totalul terminalelor cu Android

Tabletele constituie un procent mic din totalul terminalelor cu Android

Chiar daca odata cu anuntul versiunii 3 de Android OS piata s-a umplut de astfel de tablete, acestea constituie un procent foarte mic din totalul terminalelor Android care se afla acum in libertate. Google a lansat statisticile pe care le-a inregistrat pe Android Market, care dezvaluie niste lucruri interesante.

Din totalul de device-uri care ruleaza acest sistem de operare, numai 1.5% sunt tablete, iar abia 13% din acestea folosesc cea mai recenta versiune, Android 3.2. Comparat cu iPad-ul celor de la Apple, procentul este  foarte scazut, intrucat tableta companiei din Cupertino constituie 13% din totalul device-urilor cu iOS.

Alte informatii interesante care au reiesit din aceste statistici au fost cele despre telefoanele mobile. 24% dintre acestea folosesc versiunea 2.3 Gingerbread la numai noua luni de la lansare, 55% folosesc 2.2 Froyo, iar restul de aproximativ 18% folosesc versiuni mai vechi de software. Avand in vedere aceste statistici si declaratiile Google din trecut, este clar ca scopul companiei in acest moment este sa limiteze fragmentarea pietei Android si sa aduca update-uri mai rapide. Cat despre tablete, avand in vedere avalansa de noi astfel de gadget-uri din ultima vreme, este acum nevoie doar de un set de aplicatii care sa atraga publicul.

Citește și: