06 oct. 2011 | 13:05

Tableta indiana de 35$ a devenit realitate – costa 60$

ACTUALITATE
Tableta indiana de 35$ a devenit realitate - costa 60$

Faptul ca India si-a propus de cativa ani sa creeze o tableta extrem de accesibila ar trebui sa nu mai fie o surpriza pentru nimeni. Din pacate, suma de 35$ pe care si-au propus-o initial ca pret de vanzare se pare ca a fost fictiune.

Tableta, intitulata foarte sugestiv Aakash, este de fapt o tableta o versiune a tabletei Ubislate 7 a companiei Datawind si are un pret de 60$.

Tehnologic, vorbim de o tableta cu ecran rezistiv de 7 inci, a carut rezolutie este de 800 x 480. Procesorul este la 366 MHz creat de Conexant, are 256 MB RAM si 2 GB memorie pentru stocare care se pot mari cu ajutorul cardurilor MicroSD. Froyo este sistemul de operare, sau Android 2.2, care in loc de acces la Android Market vine cu acces la Getjar Market.

Autonomia jucariei este de 3 ore, dar doar in conditii ideale . In momentul in care doriti sa experimentati cu redarea de continut video aceasta scade brusc. Partea de conectica este asigurata de un cip wireless a/b/g insa nu lipseste nici posibilitatea accesarii internetului folosind o cartela SIM de date, din pacate doar la viteza GPRS.

Sa fie oare un dispozitiv mult mai interesant in realitate decat in specificatii?..

ubislate