Sony VAIO lucreaza la un sistem hibrid

Sony VAIO lucreaza la un sistem hibrid

Trendul in ultima vreme in ceea ce priveste segmentul de portabile este unul destul de clar: trebuie sa fie cat mai usoare si cat mai performante. Nu se mai mentioneaza atat de des configuratia si conectica acestora, iar multi dintre utilizatori nu mai cer de la un laptop o unitate optica. De asemenea, placa grafica discreta este o componenta la care producatorul se gandeste sa renunte in curand ca optiune standard. Nu va ganditi ca vorbim aici despre toate laptop-urile, ci mai degraba de acel segment de business unde probabil nu se justifica atat de mult aceste componente.

Nu suntem siguri daca sistemul hibrid la care lucreaza Sony este un laptop sau un computer, dar ce rost ar avea sa detii un computer care nu are unitate optica si placa grafica dedicata, acasa, unde probabil singurul loc in care il vei muta va fi dintr-o camera in alta?

Cert este ca va exista optiunea conectarii unei unitati optice externe, a unei placi video dedicate si a unor conectori auxiliari, ca HDMI, DVI, porturi USB sau Firewire prin intermediul lui Thunderbolt [preview]. Apropo de Thunderbolt, venim in curand cu un review complet, dar momentan e surpriza.

Pe de alta parte, poate sunteti mai interesati de faptul ca Sony mai are in plan construirea unui netbook asemanator cu cel al lui Google, acel CR-48 care este in prezent in teste si care utilizeaza noul sistem de operare  Chrome.

 

Citește și: