Sony s-a saturat de telefoane necompetitive, vrea sa renunte la „coada” Ericsson

, 07 Oct, 11:30

sony-nearing-deal-to-move-cellphone-operations-in-house-buy-out

Cu o piata in care sta pe locul 6 deja de foarte mult timp, Sony vrea sa iasa din Sony Ericsson, un parteneriat inceput in urma cu 10 ani.

Momentan, solutia gasita de Sony este achizitia partii din afacere a celor de la Ericsson, cu scopul declarat de a crea produse mult mai competitive intr-o piata care se dezvolta intr-un ritm super accelerat. Prinzand curaj din succesul pe care l-a avut in dezvoltarea unor tablete si a unor console de jocuri, portabile sau nu, Sony spera sa se reorienteze in segmentul sau de creatie de telefoane de orice tip.

Dupa surse apropiate de Wall Street Journal, aceste ganduri descrise mai sus sunt extrem de apropiate de realitate, achizitia jumatatii companiei din Stockholm apropiindu-se de final.

Singura parte notabila de rezolvat ar fi cateva dileme legate de patentele detinute de Ericsson in acest domeniu al comunicatiilor, care sunt evaluate undeva intre 1,3 si 1,7 miliarde de dolari, patente care, daca totul merge bine, le vor fi necesare celor de la Sony dupa incheierea afacerii.

Tinand cont ca noi ca utilizatori vom beneficia daca Sony se va ocupa din ce in ce mai serios de telefoane, nu putem decat sa ne bucuram de initiativa.

Ți-a plăcut acest articol?
Informează-te și ține-i la curent și pe prietenii tăi.
Abonează-te la newsletter pentru ultimele noutăţi!
loading...
Aboneaza-te la newsletter

Aboneaza-te acum la newsletter și primești cele mai noi: Articole, Review-uri, Tutoriale și Prețuri direct pe adresa ta de E-mail