Sony are numai zile proaste

Sony are numai zile proaste

Sony logo, Sony Dupa ce a fost extrem de trista perioada din ultima saptamana pentru toti posesorii de PS3, SOE – Sony Online Entertainment a anuntat un alt atac suferit de companie.

In comunicatul lansat la inceputul saptamanii informatiile referitoare la caderea PSN erau inca vagi, insa acum situatia e mult mai clara: 12.700 de persoane si-au pierdut numarul si data de expirare a cardului de credit\debit; 24.6 milioane de conturi au fost compromise la capitolul date personale(nume complete, data nasterii, adresa), serviciul SOE a fost intrerupt.

Daca nu va este foarte cunoscut serviciul celor de la Sony, acesta gazduieste si distrbuie unele din cele mai populare jocuri exclusiv online, EverQuest fiind unul din titlurile al caror servere au ajuns offline in urma atacului.

Conducerea SONY a afirmat intr-un comunicat de presa ca atacurile asupra serviciului au inceput in urma cu mai bine de sase saptamani, dar nu a fost evident scopul acestora. Chiar daca astfel de atacuri sunt extrem de greu de deslusit, SONY colaboreaza indeaproape cu FBI-ul pentru a rezolva cazul.

Pentru cei afectati de aceasta situatie, SOE va oferi gratuit o luna de gaming pentru MMORPG-ul pe care momentan nu il mai puteti juca.


Sursa: Wall Street Journal

Citește și: