Sony ajuta hackerii de Xperia

, 03 Oct, 13:15

Developerii FreeXperia, care lucreaza de zor sa porteze versiunea neoficiala de Android  numita CyanogenMod 7.1 pe anumite telefoane Sony Ericsson, au primit o mana de ajutor neasteptata. Sony le-a oferit 20 de telefoane din gama Xperia pentru a le usura munca, toate avand preinstalat software pentru debug.

Acest lucru nu va insemna ca telefoanele Xperia vor veni cu suport oficial pentru CyanogenMod. Cei care instaleaza software neoficial pe telefonul propriu vor pierde in continuare garantia, insa macar stim ca Sony nu sunt impotriva acestui lucru. De altfel, nu este prima data cand un producator de telefoane face un astfel de gest. Samsung a facut acelasi lucru cu Galaxy S II, iar HTC a oferit uneltele necesare deblocarii bootloader-ului gratuit pe internet.

Acum ca telefoanele celor de la Sony vor avea suport pentru cel mai popular mod de Android, cu siguranta vanzarile device-urilor vor creste.

Ți-a plăcut acest articol?
Informează-te și ține-i la curent și pe prietenii tăi.
Abonează-te la newsletter pentru ultimele noutăţi!

Comentarii

Cum adica „insa macar stim ca Sony nu sunt impotriva acestui lucru”?! si ce-ar fi putut face Sony ca orice posesor a unui astfel de smartphone isi flash-uia stock ROM-ul, cu CyanogenMod?! Le lua boii de la caruta, sau ce?!

Cătălin Nițu

Puteau sa blocheze Boot ROM-ul in urmatoarele terminale, cum a facut Motorola.

Chiar n-ai inteles intrebarea mea: ce ar fi putut face cu/la telefoanele DEJA vandute?! Caci despre aceste vorbim in primul rand, despre cele care s-au instalat deja CyanogenMod, ori acestea erau deja vandute! Si chiar daca ar fi blocat boot ROM-ul, ce?! Vrei sa spui ca nu s-ar fi gasit o cale de a fi deblocat? S-ar fi putut pune pana si Sony, cu intreaga comunitate de dezvolatori Android?! Este o parere de a ta, cu atat mai subiectiva, cu cat este evident ca acesta este si motivul pentru care atat Sony cat si Samsung(si probabil ca vor mai urma si altii!) care vor permite modificari oficiale la telefoanele lor: nu poti sa te opui impotriva curentului mondial si, cu un OS care este atat „free of charge” cat si „open source”!

Xantes, se refera la faptul ca in loc sa lase lucrurile `cum sunt` sau sa intareasca securitatea pentru a nu putea fi modate au ales sa doneze o serie de telefoane cu debug enabled. Iar cu celelalte (deja existente/vandute) sa fim seriosi… pot face suficiente impingand un update. Dar telul lor principal va fi intotdeauna „urmatoarea generatie” asa ca in afara de fix-uri de stabilitate nu cred ca se mai intereseaza pentru produsele din generatii precedente.
Ideea era alta… au ales sa faca ceva benefic in loc sa se opuna sau sa inchida ochii (cum face apple privind jailbreak-ul, e doar un exemplu, nu privesc iOS-ul drept sistem de operare, e doar o gluma proasta).
Eu inca astept un telefon cu open rom (vorba ta… open source) sa pun Debian ARM cu dual boot 🙂

Comments are closed.

Aboneaza-te la newsletter

Aboneaza-te acum la newsletter și primești cele mai noi: Articole, Review-uri, Tutoriale și Prețuri direct pe adresa ta de E-mail