04 apr. 2011 | 12:28

Sony, a atras atentia grupului de hackeri Anonymous

ACTUALITATE
Sony, a atras atentia grupului de hackeri Anonymous

Felicitari Sony, ai reusit sa atragi atentia lumii din nou, de data asta insa se pare ca nu intr-un mod prea placut.

Dupa ce acum putina vreme compania a anuntat ca l-a dat in judecata pe GeoHot sau George Hotz, hackerul care a spart sistemul de securitate al consolei PS3 si a postat software-ul folosit pe diverse forum-uri pentru a oferi accesul utilizatorilor la alte programe decat cele acceptate de Sony, acum serverele companiei au fost tinta unor atacuri masive ale grupului de hackeri supranumit Anonymous. Motivul? Exact cel prezentat mai sus.

Mesajul grupului vizeaza exact situatia in care compania Sony ii urmareste pe hackerii care au spar protectia consolei si, nu in ultimul rand, pe cei care descarca si instaleaza acel software pe consolele lor. Compania este acuzata ca a violat intimitatea a mii de oameni, posesori de console PS3.

Atacul este considerat ca fiind o parte din Operatiunea Razbunare (suna mai bine in engleza, stiu: Operation Payback) si a vizat o mare parte din serverele Sony prin flood-area, cu informatii in scopul inchiderii permanente sau temporare a acestora. Atacul mai este numit si DOS (Denial Of Service) si pana acum a facut ceva ravagii pe campul de lupta al companiei.

Anonymous este destul de cunoscuta ca fiind organizatia care a raspuns statului american in momentul in care se incerca anihilarea scurgerii de informatii Wikileaks.

Mesajul lasat pe serverele Sony dupa acestea au fost dezactivate suna in felul urmator: „Felicitari Sony, ai primit atentia directa a lui Anonymous. Actiunile legale recente impotriva colegilor hackeri GeoHot si Graf_Chokolo nu numai ca ne-au alarmat, ci au fost considerate a fi fara iertare.”