SONY 2011 – inventar de pagube

SONY 2011 - inventar de pagube

Chiar daca publicul utilizator mai poate fi pacalit din cand in cand sau mintit prin omisiune, nu acelasi set de reguli se aplica in cazul senatului american.

Pentru a afla situatia exacta legata de informatiile pierdute de Sony in ultimele saptamani, compania a fost ,,invitata” de un grup de membri ai Congresului, mai precis „House of Representatives”, sa genereze un raport referitor la situatia exacta prin care trece compania si, mai ales, la datele utilzatorilor care si-au incredintat cardurile de credit celor de la Sony Computer Entertainment.

Raspunsul? Informatiile aferente conturilor a 77 milioane de persoane au fost furate. Din pacate, nimeni nu stie sigur daca au fost furate doar numele reale, adresele sau chiar si informatiile de pe cardurile de credit.

Tinand cont ca informatiile aferente cardurilor de credit sunt cele mai importante, Sony tine sa mentioneze ca s-ar putea sa se fi pierdut 12,3 milioane de numere de card, dintre care 5,6 milioane apartin utilizatorilor din SUA.

In ceea ce priveste raufacatorii, momentan se crede ca au facut parte din grupul Anonymous. Totusi, singura informatie care sa confirme acest fapt este un fisier pe care l-au gasit pe server in urma scandalului intitulat ca atare si care avea la interior cuvintele „We are the Legion”. S-ar putea totusi sa fie nevoie de un pic mai multe dovezi pentru ca vinovatii sa fie adusi in fata justitiei.

Citește și: