06 dec. 2011 | 14:51

Siria interzice iPhone-ul pentru a descuraja „jurnalistii de ocazie”

ACTUALITATE
Siria interzice iPhone-ul pentru a descuraja

Avand in vedere protestele politice ce au loc in Siria si care au pus pe jar intreaga lume, intr-o incercare de a limita continutul de imagine si video filmat la fata locului statul a decis sa interzica iPhone-ul atat la vanzare cat si la utilizarea acestuia pe teritoriul tarii. iPhone-ul era cel mai popular terminal multimedia vandut si pe teritoriul Siriei si avand in vedere capabilitatile de care dispune o multime de cetateni au devenit „jurnalisti de ocazie” filmand incidente si postandu-le aproape imediat pe internet.

Site-ul libanez Al Nashara confirma aceasta decizie a guvernului pentru a constrange cat mai mult faptele ce au loc in acest moment. Din cate spune Al Nashara activistii au primit notificare de la departamentul vamal ca este interzisa vanzarea, achizitionarea sau folosirea oricarui terminal iPhone pe teritoriul Siriei.

La Smart IT orice platforma de dezvoltare este acceptata.

– CEA MAI AMPLA COMPETITIE DE WEB & MOBILE DIN ROMANIA –

Inscrie-ti aplicatia!

Daca guvernului Assad ii va reusi aceasta miscare indrazneata el va reduce in mod semnificativ stirile despre reforma politica in curs de desfasurare avand in vedere ca majoritatea jurnalistilor straini li s-a interzis intrarea in tara iar cei prezenti au fost „trimisi acasa”. Protestele au pornit in luna ianuarie a acestui an si se estimeaza ca au decedat cel putin 4000 de civili de atunci.