06 ian. 2011 | 16:31

SanDisk la CES 2011: cel mai rapid card CompactFlash din lume

ACTUALITATE
SanDisk la CES 2011: cel mai rapid card CompactFlash din lume

SanDisk propune la CES 2011 un nou record mondial: cel mai rapid card CompactFlash de mare capacitate. Nou card vine cu o capacitate de stocare de 128GB si viteze de scriere de pana la 100MB/s. Vestea va ridica multe sprancene in randul fotografilor profesionisti, care folosesc cu predilectie cardurile CF pentru camerele lor DSLR. Noul card suporta aplicatii de imagine care necesita rezolutie de 1920×1080, pana la 50Mbps bit rate si esantionare de culoare 4:2:2.

Tot azi, San Disk a anuntat si introducerea criptarii si a backup-ului online pentru intreaga sa gama de unitati flash USB. Noul soft SanDisk SecureAccess protejeaza fisierele de orice acces neautorizat prin criptarea unui folder parolat, sau „vault”, care poate fi creat pe orice drive USB. Softul include si pana la 2GB spatiu de stocare securizat online pentru backup, oferit de Dmailer.

SanDisk, card, card de memorie, CompactFlash, CF, stocare, SanDisk SecureAccess, SanDisk Ultra, SanDisk Cruzer Edge

Seria anunturilor SanDisk continua cu doua noi drive-uri flash USB: SanDisk Ultra, care ofera viteze mari de transfer de 15MB/s si capacitati de stocare de la 8GB la 32GB, si SanDisk Cruzer Edge, care are un design compact de tip slider si este disponbil in variante de 4GB pana la 16GB. SanDisk Ultra va costa intre 45 si 110 dolari, in vreme ce SanDisk Cruzer Edge va avea un pret intre 13 si 80 de dolari. Cardul CF de 128GB de la SanDisk va fi disponibil ceva mai tarziu, in primul trimestru al acestui an si va avea un pret de retail sugerat de 1.500 de dolari.


Sursa: Electronista