Saab reinventeaza computerul de bord [+VIDEO]

Saab reinventeaza computerul de bord [+VIDEO]

Chiar daca nu sunt primii din acest curent al interfetelor inteligente pentru soferi, cei de la Saab au investit foarte multe ore in ceea ce se vede mai sus. Plecand de la Android si particularizand pe cat posibil continutul in asa fel incat sa se potriveasca unui om care se afla la volan, IQon de la Saab are toate sansele sa reprezinte viitorul in masina.

O platforma are o valoare infima daca nu este imperecheata macar cu cativa senzori, insa aceasta solutie este legata la un numar foarte mare de elemente care vor monitoriza toate functiile masinii, de la temperatura interioara/exterioara pana la consum sau pozitia soarelui pe cer.

O alta particularitate care defineste o platforma solida este data de numarul de aplicatii instalabile. Producatorul auto lucreaza la crearea unui API pentru dezvoltatori si promite imbogatirea portofoliului de aplicatii instalabile pe noua platforma, in spatele ecranului sensibil la atingere.

Termenele incorporarii acestui concept pentru utilizatorii finali lipsesc cu desavarsire, insa, trebuie sa recunoastem, Saab a facut deja primul pas, din moment ce a incorporat tehnologia intr-o flota de masini proprie. Nu lipsesc din interfata, nici solutiile de divertisment audio/video sau GPS, nu ramane decat se ne bucuram ca functiile de baza sunt si ele acolo.


Citește și: