09 mai 2011 | 19:36

Sa le uram succes elevilor nostri la Los Angeles

ACTUALITATE
Sa le uram succes elevilor nostri la Los Angeles

Daca esti licean (si nu numai) cu pasiune si pricepere in domeniul stiintei, s-ar putea sa te intereseze inceperea International Science and Engineering Fair 2011 (Intel ISEF), anuntata astazi de Intel. Sau poate te va intersa pentru anul viitor.

Este o competitie internationala de stiinta, da, pentru liceeni, care va avea loc in perioada 9-13 mai, la Los Angeles.

Intel ISEF, Intel ISEF 2011

Partea frumoasa este ca Romania are trei reprezentanti, fiind printre cei 1.500 de elevi de liceu selectati de la 443 de targuri de stiinta afiliate Intel ISEF din 65 de tari.

Concurentii isi vor prezenta proiectele de cercetare, ideile si inovatiile, iar interesul este mare, pentru ca sunt in joc premii in valoare de peste 4 milioane de dolari, dintre care cele mai importante sunt un premiu de 75.000 de dolari si doua in valoare de cate 50.000 de dolari.

Iata care sunt cei trei elevi romani prezenti la targ si proiectele lor:

Ionut Alexandru Budisteanu (dreapta), elev in clasa a zecea la Colegiul National Mircea cel Batran din Ramnicu Valcea, care a participat si la editia de anul trecut a Intel ISEF, obtinand locul IV la sectiunea Computer Science;

Proiectul sau este un limbaj de programare bazat pe mai multe paradigme ale inteligentei artificiale, o versiune mai evoluata a aplicatiei cu care a participat anul trecut. Limbajul sau de programare este un interpretor, in care se pot scrie mai multe coduri si ajuta, spre exemplu, la crearea unui soft de recunoastere faciala.

Emilia Nicoleta Ion si Dragos Stefan Gherghescu, elevi ai Liceului Teoretic Dimitrie Bolintineanu din Bucuresti.

Proiectul lor presupune controlul biologic al tantarilor. Cei doi elevi si-au propus sa controleze inmultirea tantarilor cu ajutorul unei bacterii, si nu prin raspandirea insecticidelor. Ei au lucrat la proiect sub coordonarea profesoarei lor de biologie si a specialistilor de la Institutul Cantacuzino.