Razboiul browserelor

Razboiul browserelor

Subiectul este la fel de controversat pentru competitori ca „razboiul sistemelor de operare”. Piata de desfacere pentru aceste tipuri de programe este cea mai mare posibila, oricine foloseste un sistem de operare sau un browser la momentul actual.

Noua varianta de Office 365 a fost lansata in versiune Beta si poate fi testata de catre doritorii care se inscriu in programul Microsoft sau de catre cei care au deja un cont pe techNet. Microsoft a spus ca solutia lor este compatibila cu aproape orice browser fie el de Windows, Linux sau Mac.

Un lucru foarte interesant pe care il observ de fiecare data cand deschid contul de Office 365 este un anunt ca vizualizez pagina cu un browser care poate nu imi ofera experienta vizuala completa. Curios insa ca acest lucru mi se intampla doar cand e vorba de Google Chrome. Daca deschid contul folosind Safari sau Firefox, nici urma de acest mesaj.

Daca ati observat in imaginea de mai sus, in lista de browsere recomandate nu este inclus si Chrome, cu toate ca in pagina oficiala de suport apare compatibil cu aceasta solutie. Ba chiar si cu toate versiunile – vorbesc aici in principiu de pagina de aplicatii din Microsoft 365 pentru segmentul de office.

Motivul acestei probleme sa fie faptul ca Google detine deja de ceva vreme un magazin de aplicatii pe care incearca sa il dezvolte pentru desktop si faptul ca Google, de asemenea, de “ceva vreme” detine o solutie office online, functionala si completa? Va las si pe voi sa va ganditi la acest subiect.