28 apr. 2011 | 07:56

Raspunsul Apple la istoricul locurilor salvate pe iPhone

ACTUALITATE
Raspunsul Apple la istoricul locurilor salvate pe iPhone

Apple gps, iphone gps

Daca de vreo saptamana tot internetul a vuit in legatura cu salvarea automata pe iPhone [review iPhone 4] a locurilor prin care ati trecut in ultimul an, Apple a decis acum sa lamureasca situatia. Iar pe pagina de PR a companiei compania a sustinut ca realitatea este alta.

iPhone-ul salveaza amplasarea turnurilor de telefonie mobila si a hotspot-urilor din preajma, chiar daca acestea se afla la distante foarte mari fata de zona in care va aflati, cu scopul de a eficientiza procesul de localizare in cazul in care apelati la acest serviciu.

Daca, de exemplu, folositi GPS-ul pe un dispozitiv dedicat, cu totii stim ca dureaza cateva minute pana sunteti localizat. Daca folositi iPhone-ul, dureaza cateva secunde, indiferent daca sunteti in interior sau in exterior. Datorita informatiei stocate pe iPhone, in cateva secunde zona este stabilita cu o precizie extrem de mare.

Pentru a preveni insa nelinistea utilizatorilor care nu doresc un istoric cu locurile prin care au trecut, fie ele si aproximative, Apple a promis ca in cateva saptamani va fi lansata o versiune actualizata de iOS care va micsora timpul de pastrare al respectivelor log-uri la doar o saptamana, fata de un an, in acest moment.

Tot in comunicat este mentionat ca, daca doriti sa renuntati complet la acest serviciu, puteti dezactiva serviciul de localizare din meniul de configurari. Sa-i credem?