Quallcom pregateste procesoare de 2.5 GHz pentru mobile

Quallcom pregateste procesoare de 2.5 GHz pentru mobile

Quallcom a anuntat ca urmatoarea generatie de procesoare pentru terminale mobile este aproape de a fi livrata catre producatorii de hardware. Aceastea se va numi S4, va veni in „arome” single, dual si quad-core si va consta in noi procesoare Snapdragon care pot atinge frecvente de pana la 2.5 GHz.

Quallcom a sugerat ca inainte de sfarsitul acestui an, producatorii interesati pot primi aceste procesoare, iar primele produse pentru consumatori ar putea veni chiar la Mobile World Congress in februarie. Pentru cei care nu sunt la curent, frecventa de 2.5 GHz este aproape dubla fata de ce se gaseste in cele mai puternice telefoane mobile si tablete din prezent, insa nu va fi standard pentru toate procesoarele noi. Este foarte interesant insa cipul video Adreno care va fi inclus in clasa S4 de la Quallcom, care paote fi dual sau quad-core (in functie de preferintele producatorului).

Anul 2012 va fi unul de referinta pentru piata mobila, intrucat aceasta pare sa ajunga la o oarecare maturitate. Sa vedem insa in ce directie va merge de acolo…

Citește și: