Primul recul al cutremurului din Japonia pentru industria IT

, 16 Mai, 14:10

Unele dintre primele probleme majore aparute pe piata IT din cauza cutremurului din Japonia le va resimti cel mai popular producator de dispozitive din lume, anume Apple. Acesta si-a facut planuri mari in ceea ce priveste numarul de iPad-uri si iPhone-uri pentru cel de-al doilea trimestru al anului in curs. Ideea era ca Apple sa livreze spre vanzare aproximativ 9 milioane de unitati ale lui iPad 2 [review], si aproximativ 20 de milioane de smartphone-uri iPhone 4 [review].

Foxconn, producatorul principal de componente Apple, a anuntat ieri ca este posibil sa nu faca fata cererii de productie avand in vedere lipsa de materiale si de personal ale fabricii. Fabricile Chengdu si Shenzen sunt cele cu probleme la momentul actual.

Cam in aceeasi situatie se afla si Pegatron, care se ocupa de terminalele CDMA iPhone 4, si acesta anuntand in acelasi timp intarzieri.

Singurul care a comentat vizavi de aceasta problema a fost unul dintre reprezentantii Foxconn, care a precizat ca va incerca sa faca schimbari legate de programul angajatilor pentru a putea face fata productiei.

Apple nu a anticipat repercursiunile legate de cutremur si la fel cum se intampla cu orice companie de mari proportii in momentul in care apare ceva neprevazut lovitura este destul de mare. Pe de alta parte, Apple a mentionat la inceputul anului ca „va livra fiecare iPad si iPhone produs”, asa ca fata de clientii sai in mod oficial si-a respectat promisiunea.

Ți-a plăcut acest articol?
Informează-te și ține-i la curent și pe prietenii tăi.
Abonează-te la newsletter pentru ultimele noutăţi!

Comentarii

Comments are closed.

Aboneaza-te la newsletter

Aboneaza-te acum la newsletter și primești cele mai noi: Articole, Review-uri, Tutoriale și Prețuri direct pe adresa ta de E-mail