12 apr. 2011 | 19:48

Premiera BenQ: televizoare si un proiector de top

ACTUALITATE
Premiera BenQ: televizoare si un proiector de top

BenQ, o companie binecunoscuta pentru produsele sale variate din zona imaginii, este de acum si o marca de televizoare, lansand azi la Bucuresti, in premiera, primele sale doua modele, pentru moment cu diagonale mai mici. Tot azi BenQ a lansat o noua gama de proiectoare Full HD, destinate utilizatorilor care vor sa se bucure de divertismentul digital de calitate in confortul propriului camin.

proiectoare, televizoare, BenQ, Full HD, HD Ready, BenQ W1100, DLP, SRS WOW HD, BenQ E24-5500, BenQ E26-5500, LED, BenQ Senseye, Time Shift, 24P Cinema View Support

Cu o rezolutie caracteristica 1920×1080, proiectorul BenQ W1100 reda imagini de o claritate superioara, iar paleta de culori a fost extinsa la 1,07 miliarde. Beneficiind de tehnologia de afisare DLP de la Texas Instruments, ce contine un sistem optic cu 12 lentile, sistem 100% optimizat pentru imaginile Full HD ce asigura o imagine extrem de clara, imbunatatita si de cei 2.000 lumeni, dar si de contrastul inalt de 4.500:1, cel mai nou proiector BenQ Full HD dispune si de un sistem de management al culorilor incorporat, precum si de doua sisteme de difuzoare incorporate, ambele de cate 10W. Sistemul SRS WOW HD de care beneficiaza modelul imbunatateste raspunsul incintelor acustice prin extinderea dimensiunii campului audio si crearea unui sunet de bas mai puternic, mai profund. BenQ W1100 poate afisa simultan mai multe imagini din diferite surse (PIP) si se raceste rapid dupa deconectare. Durata de viata a lampii este de 4.000 de ore, iar in modul Eco este si mai mult prelungita, ajungand chiar si la peste 9 ani.

[album: http://playtech.ro/wp-content/plugins/dm-albums/dm-albums.php?currdir=/wp-content/uploads/dm-albums/BenQ/]

Televizoarele LED de mici dimensiuni lansate de BenQ, modelele E24-5500 si E26-5500, cu rezolutie Full HD (1920×1080, format 16:9), respectiv HD Ready (1366×768), sunt pozitionate ca produse destinate camerelor de zi de dimensiuni mai mici sau a dormitoarelor pentru folosirea lor ca monitor conecatat la un PC sau pentru utilizarea lor ca televizor. Ambele modele dispun de tuner DVB-T si DVB-C, MPEG2/4, fiind capabile de receptionare a semnalului TV RF digital SDTV/HDTV cu o simpla antena de camera. Ambele modele sunt dotate cu tehnnologia exclusiva BenQ Senseye, care imbunatateste culorile, claritatea si contrastul continutului video, corectand si vizualizarea imaginilor afisate rapid. Datorita panel-ului de tip LED VA cele doua TV-uri dispun de o rata nativa a contrastului de 3.000:1 si au unghiuri de vizionare de 178 de grade. Tehnologia audio SRS Trusurround HighDefinition ofera un sunet realist, cu bass plin si sunete inalte fine. Alte caracteristici ale noilor modele includ: Time Shift (inregistrarea temporara a emisiunilor TV pe un suport USB extern), temporizarea opririi, setarea TV-ului pentru oprirea la o anumita ora, control parental pentru anumite canale, 24P Cinema View Support pentru imagini de calitate cinematografica superioara.

Proiectorul W1100 este disponibil la partenerii BenQ din România – Darer, IT Direct, RHS, Scop, la un pret de 4.999 RON, iar televizoarele LED sunt disponibile in luna aprilie exclusiv in reteaua eMAG, la un pret de 1.299 RON pentru E24 si 1.399 E24, urmand ca acestea sa fie disponibile si la ceilalti parteneri BenQ incepand din luna mai.