Platforma Java este cea mai folosita pentru raspandirea virusilor

, 18 Aug, 12:30

De ce Java? De ce este aceasta cea mai populara platforma pentru creatorii de virusi? Ei bine trebuie sa va spun ca este una dintre cele mai vechi platforme exploatate de catre cei care activeaza in acest domeniu. Este prezenta pe aproape orice PC din lume, fie ca ruleaza Windows, Mac OS sau Linux si de asemenea isi gaseste locul si pe o multime de telefoane mobile fi ele smartphone-uri sau nu. Chiar daca in ultima vreme numarul atacurilor asupra acesteia a scazut, fiind vizate in principal Adobe sau Internet Explorer de curand acestia se orienteaza din nou catre metodele vechi. Infractorii cibernetici prefera Java pentru ca este cea mai simpla metoda de a ocoli sistemul de operare.

„Infractorii cibernetici demonstreaza inca o data cat de mult tin la return on investment, incercand sa fie intotdeauna cu un pas inaintea mecanismelor de protectie”, spune Vicente Diaz, Senior Malware Analyst, Global Research & Analysis Team, KasperskyLab. „Aici se potriveste perfect afirmatia – securitatea este la fel de puternica precum cea mai slaba verigă din sistem. In exemplul nostru, Java este aceasta veriga slaba”, incheie Diaz.

Ți-a plăcut acest articol?
Informează-te și ține-i la curent și pe prietenii tăi.
Abonează-te la newsletter pentru ultimele noutăţi!
loading...
Aboneaza-te la newsletter

Aboneaza-te acum la newsletter și primești cele mai noi: Articole, Review-uri, Tutoriale și Prețuri direct pe adresa ta de E-mail