OS X schimba seful

OS X schimba seful

OS X este sistemul de operare dezvoltat de Apple pentru dispozitivele sale. Initial conceput ca o varianta de Linux, acesta a primit o serie din facilitati si experienta in programare de la Sun Microsistems, mai exat de la sistemul de operare al acestora.

Bertrand Serlet este practic inventatorul acestui sistem de operare atat de bine vazut in intreaga lume.

Mai nou, Serlet va parasi compania dupa 22 de ani in care a fost la conducerea acestei divizii si va fi inclocuit de Craig Federighi, vice president of Mac Software Engineering, care ii va raporta direct lui Steve Jobs.

Serlet a spus la plecarea sa „In acest moment vreau sa ma focalizez mai mult pe stiinta decat pe partea de produs. Craig, succesorul meu a facut o treaba excelenta la carmele echipei MacOS, iar viitorul Lion este un produs foarte bun.”

Oricum, plecarea lui ridica ceva semne de intrebare, avand in vedere orientarea mai accentuata a companiei catre sistemul de operare pentru platformele mobile, adica spre iOS. Pana la noi surprize, asteptam cu nerabdare OS X Lion, care, dupa spusele Apple, este cel mai avansat sistem de operare din lume. Vom vedea.


Citește și: