20 sept. 2011 | 12:45

OS X Lion pe iPhone? [+VIDEO]

ACTUALITATE
OS X Lion pe iPhone? [+VIDEO]

iOS are la baza cod care se gaseste in vechiul Mac OS X, insa cele doua sisteme de operare sunt separate destul de clar in mintile celor de la Apple. Fiecare are propria interfata si functionalitate, magazin propriu de aplicatii, cat si software dedicat.

Ei bine, hackerii nu se multumesc doar cu iOS pe iPhone si au decis sa realizeze o clona de OS X Lion care sa ofere o experienta cat mai apropiata de cea de pe computerele Apple. Rezultatul este o tema foarte bine realizata pentru programul Dreamboard (jailbreak only), care se numeste OS X Lion Ultimatum. Aceasta nu numai ca reuseste sa cloneze modul in care arata sistemul de operare de pe Macbook-uri sau iMac-uri, ci ne si pacaleste ca telefonul functioneaza dupa regulile OS X.

Evident, este doar un skin, dar care ofera acces la cateva programele care se gasesc in Lion precum Launchpad, Mission Control si Dashboard, cat si la posibilitatea de a adauga elemente noi pe lockscreen. Mai jos aveti o demonstratie a noii teme pentru iPhone, iar pe ModMyi puteti gasi instructiunile de instalare pentru aceasta. Din pacate, va trebui sa intrati pe un teritoriu mai gri al utilizarii de iOS: va trebui sa  jailbreak-uiti telefonul.