26 mart. 2011 | 00:09

OMG, FYI si LOL, in Oxford English Dictionary

ACTUALITATE
OMG, FYI si LOL, in Oxford English Dictionary

Chiar daca dictionarele sunt ultimele pe lista de stiri de IT, in aceste zile s-a intamplat ceva memorabil in domeniul ”DEX-ului international”.

OED (sau Oxford English Dictionary) este o carte sau un site, depinde cum priviti, de referinta in domeniul limbii engleze, iar cand ceva se schimba in cartea cea mare a limbii engleze inseamna ca acel ceva a intrat efectiv in uzul comun al unui numar impresionant de utilizatori.

Ca urmare, OED a introdus in ultima actualizare OMG, FYI si LOL.

In cazul in care nu sunteti conectat la viata online sau nu aveti prieteni suficient de entuziasti incat sa traga asocierile de trei litere de mai sus dintr-o conversatie pe messenger intr-o conversatie din lumea reala, aflati ca cele trei grupuri de litere sunt abrevieri extrem de populare online. Este vorba despre Oh My God, For Your Information si Laughing Out Loud, in variantele simplificate.

Oricum, de acum inainte, daca va considerati vorbitor pasionat de limba engleza, merita sa stiti ca le puteti folosi si varianta scurta: OMG, FYI si LOL. Daca folositi BFF (Best Friends Forever) sau IMHO (In My Humble Opinion), cele doua sunt deja de mult timp in OED, deci nu trebuie sa va mai simti „Geeksi”.

Si inca ceva… Pentru cei care cred ca LOL s-a inventat de azi de ieri, in anii ’60 insemna Little Old Lady, in timp ce FYI era folosit, cu sensul pe care il are si astazi, inca din 1941 in argoul corporate.