O noua tehnologie WiFi care poate dubla autonomia unui smartphone!

, 04 Iul, 16:43

Daca ati avut vreodata impresia ca cineva se foloseste la maxim de punctul de acces WiFi la care sunteti conectat si acapareaza toata banda de transfer, ei bine, poate ati avut dreptate. Wireless-ul poate deveni o pacoste atunci cand sunt mai multi utilizatori conectati la acelasi hotspot, dar poate fi si principalul motiv pentru care bateria telefonului se consuma atat de repede.

O noua tehnologie dezvoltata de unul din studentii de la Universitatea Duke poate rezolva aceste probleme. Practic, poate fi dublata durata de viata a bateriei setand cipul de Wireless in modul standby pana cand este disponibila o anumita viteza de transfer. Acest lucru inseamna ca va trebui probabil sa asteptati cateva minute pentru a urmari un clip, insa productivitatea va fi mai ridicata.

SleepWell este creatia lui Justin Manweiler, un software care maximizeaza eficienta download-ului prin atentionarea telefonului conectat la Wireless atunci cand se elibereaza banda de internet la care este conectat. Majoritatea dispozitivelor wireless sunt active la aceeasi putere si atunci cand nu transfera informatii in retea, consumand astfel destul de rapid bateria. Proximitatea dispozitivelor cu WiFi afecteaza, de asemenea, functionarea pe baterie.

Solutia ar putea fi adoptata de catre pulicul larg destul de repede, avand in vedere ca s-a observat o crestere destul de mare in utilizarea serviciilor de tip cloud unde necesitatea unui punct de acces fara fir este ridicata.

Etichete:
Ți-a plăcut acest articol?
Informează-te și ține-i la curent și pe prietenii tăi.
Abonează-te la newsletter pentru ultimele noutăţi!
loading...
Aboneaza-te la newsletter

Aboneaza-te acum la newsletter și primești cele mai noi: Articole, Review-uri, Tutoriale și Prețuri direct pe adresa ta de E-mail