08 dec. 2011 | 13:20

Noul format pentru cardurile de memorie XQD scrie la 125 MB/s

ACTUALITATE
Noul format pentru cardurile de memorie XQD scrie la 125 MB/s

Se pare ca pana la urma Compact Flash-ul nu a „murit” asa cum credeau unii care tindeau sa mearga pe SDXC. Camerele foto semi-profesionale si profesionale chiar si unele camere video, Canon XF100 de exemplu functioneaza tot pe Compact Flash. Noul format CF anuntat astazi poarta denumirea de XQD, este putin mai mare decat un SD si poate oferi viteze de scriere de 125 MB/s. Aceasta viteza depaseste cu mult viteza necesara pentru scrierea unui format FullHD la un bitrate de 50 Mbit/s nu mai vorbesc de o viteza momentan imposibila pentru fotografierea in rafala.

La Smart IT orice platforma de dezvoltare este acceptata.

– CEA MAI AMPLA COMPETITIE DE WEB & MOBILE DIN ROMANIA –

Inscrie-ti aplicatia!

Dimensiunile acestuia sunt de 38.5×29.8×3.8 mm si este din cate spune Compact Flash Association mult mai durabil si mai robust decat actualele CF-uri. Viteza acestuia este obtinuta prin folosirea interfetei PCI Express, asa cum era de asteptat.

Nu stim insa cat de repede vor fi disponibile aceste noi carduri pe piata consumatorilor insa vestile bune nu se opresc aici, Canon si Nikon si-au anuntat interesul pentru adoptarea noului format. Domnul Shigeta Kanda, purtatorul de cuvant al Asociatiei Compact Flash a precizat ca „Formatul XQD va permite evolutia hardware si a aplicatiilor de imagine si va largi gama de carduri disponibile pentru fotografii profesionisti” Pentru curiosi noul format va fi expus la expozitiile ce vor avea loc pe parcursul anului viitor.