Nokia renunta la brandul Ovi

Nokia renunta la brandul Ovi
15:30 16.05.2011

Nokia a anuntat ca va renunta la brandul Ovi si va redenumi toate serviciile care poarta acest nume. Astfel, Ovi Maps va redeveni Nokia Maps, Ovi App Store devine Nokia App Store si lista poate continua. Aceasta miscare nu este tocmai neasteptata, in luna ianuarie, compania finlandeza renuntand la serviciul Ovi Music. Acest lucru semnaleaza, conform declaratiilor lui Jerri DeVard, Chief Marketing Officer la Nokia, evolutia platformelor software dezvoltate de companie. In pofida acestor cuvinte oficiale, parteneriatul cu Microsoft pare sa joace de asemenea un rol important in acest rebranding.

Odata cu semnarea intelegerii cu gigantul din Redmond, Nokia a fost de acord ca aplicatiile dezvoltate pentru terminalele sale sa fie disponibile pentru toate dispozitivele echipate cu Windows Phone 7. Astfel, prin redenumire, Nokia dispune de un brand-awarness extins, care este promovat si pe alte telefoane care nu sunt realizate in fabricile lor. Aplicatia de harti a fost motivul principal pentru aceasta intelegere, Microsoft preferand solutia eleganta si capabila pentru pozitionare globala de la Nokia. Primele terminale care vor beneficia de noul rebranding vor fi lansate incepand cu luna iulie, iar a doua generatie de astfel de dispozitive se va lansa in august. Nokia se asteapta ca pana in 2012 sa faca o tranzitie completa a numelor, anul viitor pe vremea asta, brandul Ovi existand numai in amintirile noastre.

Rebrandingul nu va afecta in nici un fel serviciile deja disponibile, planurile pentru acestea ramanand aceleasi, indiferent de numele pe care il poarta.


Sursa: Nokia Conversations

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI