Nokia are deja un model functional de Windows Phone 7

Nokia are deja un model functional de Windows Phone 7

Am urmarit un interviu foarte interesant pe care l-au luat cei de la All Things Digital in cadrul conferintei acestora, cu CEO-ul Nokia, Stephen Elop. In primul rand s-a discutat despre planurile companiei odata cu colaborarea proaspata cu Microsoft insa am aflat alte lucruri cel putin la fel de interesante. Bineinteles ca in centrul atentiei a fost momentul de scurta durata in care Stephen a scos din buzunar un model de Nokia ce teoretic ar rula Windows Phone 7, nu avem de unde sa stim sigur pentru ca nu l-a aprins insa a tinut sa se laude cu acest lucru. Partea cea mai interesanta este ca Symbian 3, o platforma mult mai bine realizata decat ultimele versiuni incepuse sa castige teren si multi adepti pe aceasta cale a fost oficial ingropata de catre directorul companiei care precizeaza ca momentan au alte planuri pentru sistemul de operare pentru telefoanel mobile. Se pare ca nici despre MeeGo, nu se vorbeste nimic, asa cum nu este inclus nici in planurile oficiale de dezvoltare ale producatorului. Poate mai tineti minte acel Nokia N900, maricel, care este mai deosebit pentru ca ruleaza o versiune de linux numita Maemo, si care promitea foarte mult la momentul lansarii si de asemenea este un telefon foarte indragit de catre dezvlotatorii de aplicatii care au reusit sa instaleze pe el chiar si o versiune mai light de OSX Tiger.

De asemenea Stephen Elop nu mentioneaza nimic de pietele in care se va lansa primul model cu sistem de operare Microsoft si de asemenea aproba faptul ca in 2004 cand au intrat pe piata americana cu telefoane cu clapeta, cu care puteau sa aiba un real succes au iesit la fel de repede de pe acea piata pentru ca au decis ca aceste tipuri de telefoane nu sunt de viitor.

Ma face sa cred sincer ca primul model de smartphone Nokia cu OS Microsoft va fi cu clapeta… 🙂 doar asa ca sa faca pe plac publicului din Statele Unite.

Am apreciat insa cel mai mult finetea cu care Walt Mossberg pune intrebarile cele mai puternice pe care le poate gandi un om cu experienta atat de vasta in domeniu.

Pentru interviul complet puteti accesa urmatorul link. http://conversations.nokia.com/2011/06/02/stephen-elop-interviewed-at-d9/

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: