Nokia anunta oficial Symbian Belle alaturi de trei noi telefoane [+VIDEO]

Nokia anunta oficial Symbian Belle alaturi de trei noi telefoane [+VIDEO]

Desi vestea unui nou update pentru sistemul de operare Symbian intitulat Belle a ajuns la urechile noastre inca de luni, abia astazi a fost anuntat oficial de catre Nokia. Odata cu el insa, a venit si anuntul a trei noi telefoane care se livreaza cu noul sistem de operare: Nokia 700, Nokia 701 si Nokia 600. Acestea sunt programate sa apara in al treilea trimestru al acestui an, ceea ce inseamna ca le vom putea gasi in magazine foarte curand.

Noul software aduce trei noi homescreen-uri, dubland suprafata pe care pot fi imprastiate widget-uri si scurtaturi, un meniu drop-down pentru notificari si acces rapid la functii precum pornirea antenei de WiFi, suport pentru tehnologia NFC (care din cate imi amintesc se gasea si in terminale Symbian Anna) si update-uri de software direct de pe telefon. Ma amuza faptul ca acest update arata ca un skin personalizat de Android, ceea ce nu este un lucru tocmai rau pentru Nokia, aducand astfel software-ul Symbian mai aproape de un sistem de operare modern.

Daca am vorbit putin despre software, hai sa bagam in seama si noile telefoane, incepand cu Nokia 700. Acesta dispune de un procesor de 1 GHz, un display de 3.2 inci AMOLED „ClearBlack” protejat de Gorilla Glass, o camera de 5 megapixeli, antena pentaband, baterie care asigura 7.3 ore de convorbiri si o constructie realizata din materiale reciclate. Pretul acestui telefon va fi de 390$.

[album: http://playtech.ro/wp-content/plugins/dm-albums/dm-albums.php?currdir=/wp-content/uploads/dm-albums/Nokia 700/]

Nokia 701 va include un display putin mai mare, de 3.5 inci, bazat pe tehnologia IPS. De asemenea, si acest display face parte din gama „ClearBlack” si este protejat de un Gorilla Glass. Acelasi procesor de 1 GHz este folosit si in 701, insa camera ofera o rezolutie mai mare, de 8 megapixeli si dispune si de un blitz cu doua leduri. O camera pe partea din fata a telefonului este de asemenea inclusa, alaturi de un cip NFC. Memoria interna este de numai 8 GB, insa poate fi marita pana la 40 prin intermediul slot-ului microSD. Bateria este de asemenea mai puternica, Nokia laudand acest terminal cu 17 ore de convorbiri in 2G si 8.8 ore de convorbiri in 3G. Pretul recomandat pentru acest telefon va fi de 420$.

[album: http://playtech.ro/wp-content/plugins/dm-albums/dm-albums.php?currdir=/wp-content/uploads/dm-albums/Nokia 701/]

In final vorbim si despre Nokia 600, care este un telefon bazat pe continut multimedia. Acesta include un display de 3.2 inci nHD, procesor de 1 GHz, camera de 5 megapixeli (care si filmeaza in 720p), NFC, transmitator si reciever FM si memorie interna de 2 GB. Telefonul dispune si de un slot microSD, si este cel mai „zgomotos” telefon al companiei. Nici bateria acestui terminal nu este de lepadat, Nokia anuntand 15 ore de convorbiri la o singura incarcare. Pretul pentru modelul 600 al producatorului finlandez este de 240$.

[album: http://playtech.ro/wp-content/plugins/dm-albums/dm-albums.php?currdir=/wp-content/uploads/dm-albums/Nokia 600/]

Citește și: