Noile cabluri de net pot atinge viteze de 4.5 Gbps

, 15 Iun, 10:38

Compania ARRIS din America a dezvoltat o noua tehnologie de cabluri de retea care pot atinge viteze de download de pana la 4.5 Gbps si 575 Mbps pentru upload. Nu este rau deloc, avand in vedere ca fiecare dintre firele incluse in acest cablu pot beneficia de 128, respectiv 24 de canale DOCSIS pentru download/upload. Daca am converti aceste valori in Mega Bytes avem de a face cu viteze de pana la 500 MB/s pentru informatiile care intra prin intermediul acestei tehnologii si 70MB/s pentru cele care ies.

Noul cablu a fost prezentat in cadrul conferintei Cable Show 2011 si mai mult ca sigur va dura ceva vreme pana cand va deveni o tehnologie comerciala, accesibila tuturor. De altfel, retelele ar trebui sa fie modificate pentru a oferi suport pentru aceste noi cabluri, iar toate echipamentele de retelistica ar trebui inlocuite cu unele noi. Desi momentan nici macar nu este nevoie de o super viteza de acest gen, viitorul internetului ar putea fi bazat pe astfel de descoperiri.

Sursa: MaximumPC

Ți-a plăcut acest articol?
Informează-te și ține-i la curent și pe prietenii tăi.
Abonează-te la newsletter pentru ultimele noutăţi!
loading...
Aboneaza-te la newsletter

Aboneaza-te acum la newsletter și primești cele mai noi: Articole, Review-uri, Tutoriale și Prețuri direct pe adresa ta de E-mail