Motorola Xoom intra la pre-comanda

Motorola Xoom intra la pre-comanda

Precomenzile pentru tableta Motorola Xoom cu Android 3.0 incep la Best Buy de joi, 24 februarie, la 800 de dolari, iar in primavara aceasta este asteptata si pe meleaguri mai apropiate. Impreuna cu dispozitivul propriu-zis vor fi disponibile si o serie de accesorii: Porfolio Case – 40 dolari, Dock 50- dolari, HD Speaker Dock – 130 dolari si Bluetooth Wireless Keyboard – 70 dolari.

Xoom este un competitor direct al Apple iPad, desi pretul este putin cam piperat fata de asteptarile initiale.

Oricum, tableta Motorola este si prima cu Android 3.0 Honeycomb care intra la vanzare. De altfel, sistemul de operare optimizat de Google special pentru tablete a permis celor de la Motorola sa incorporeze in Xoom un ecran mai mare decat cel pe care il are in dotare Galaxy Tab, singura concurenta a iPad de pana acum. Xoom are un ecran de 10,1 inci, fata de tableta  Samsung, limitata la maxim 7 inci tocmai din cauza faptului ca nu are o versiune optimizata Android.

De asemenea, cel putin pentru moment, Xoom are un avantaj in fata iPad si la capitolul procesare, avand integrat un procesor NVIDIA Tegra 2, bazat pe nucleul ARM Cortex-A9 in versiune dual-core.

Alte potentiale avantaje sunt aduse de cele doua camere, una frontala si alta pe spatele tabletei, precum si de multi-tasking si suport Adobe Flash Player.


Sursa: Electronista

Citește și: