12 dec. 2011 | 18:34

Monitorizarea sanatatii instant prin servicii Cloud

ACTUALITATE
Monitorizarea sanatatii instant prin servicii Cloud

Milioane de oameni in toata lumea sufera de boli cronice si o multime dintre acestia ar putea beneficia de o monitorizare constanta a conditiei acestora chiar daca isi urmeaza tratamentul de acasa. Majoritatea masinilor si dispozitivelor nu sunt conectate la internet si trebuie verificate manual de catre doctori, lucru care se intampla prin vizitele acestuia la pacient. Acestea insa consuma extrem de mult timp si ar putea fi reduse la un numar foarte mic in viitorul apropiat.

Qualcomm este unul dintre producatorii globali de chipset-uri si dispozitive mobile si de comunicare care a intrat de curand in acest domeniu si tinde sa revolutioneze segmentul medical. Acesta pregateste o platforma complexa prin care toate dispozitivele de intretinere a vietii sau de monitorizare pot comunica cu un server global si pot fi accesate de oriunde si de pe aproape orice dispozitiv atunci cand este nevoie. Acest lucru va fi realizat prin intermediul unei „cutiute” ce va colecta aceste date si le va transmite personalului medical in mod constant si foarte rapid.

John Halamka, un profesor de medicina de la Harvard precizeaza ca astfel „Programele de sanatate vor plati pentru a te mentine sanatos decat pentru interventii medicale” Este foarte posibil ca in viitor pacientii sa nu mai necesite atat de multe vizite la spital datorita acestei tehnologii oferite de Qualcomm, sau mai exact a diviziei special create in acest scop Qualcomm Life.

Platforma respecta toate standardele medicale, este foarte usor de folosit si de catre cei care nu au prea multa legatura cu tehnologia si poate fi conectata cu aproape orice dispozitiv electric existent. Momentan se lucreaza la un sistem de plata intre platformele medicale si cele a le providerilor de telecomunicatii insa odata ce astea vor fi rezolvate putem sa spunem ca „viitorul suna bine”. Sunt curios insa cat de repede vor fi adoptate aceste tipuri de solutii si la noi in tara, sa fie oare vorba de decenii?