Microsoft primeste 5 dolari pentru fiecare smartphone HTC cu Android

, 30 Mai, 15:09

De ce se tot lupta Microsoft cu fiecare din concurentii sai? Din cauza patentelor, bineinteles. Ei sustin ca detin o mare parte din acestea, iar motivul sunt banii, care vin regulat.

Si HTC este in aceeasi situatie, avand in vedere ca este unul dintre cei mai mari producatori de smartphone-uri din lume. Cifrele arata ca ei au livrat aproximativ 30 de milioane de unitati, ceea ce inseamna aproximativ 150 de milioane de dolari pentru Microsoft. Steve Ballmer cred ca este tare fericit.

Analistul Walter Prichard ne spune ca Microsoft va primi acesti bani in urma unei intelegeri cu HTC legate de proprietati intelectuale folosite de sistemul de operare Android. Microsoft a dat sau intentioneaza sa ii dea in judecata si pe ceilalti producatori de telefoane care se bazeaza pe acest sistem de operare, cerand sume de la 7,5 la 12,5 dolari pentru fiecare aparat.

Mi se pare foarte interesanta aceasta discutie din moment ce nimeni nu ne spune despre ce proprietati intelectuale este vorba si ce radacini au cunostintele Microsoft in sistemul de operare al lui Google…

Ți-a plăcut acest articol?
Informează-te și ține-i la curent și pe prietenii tăi.
Abonează-te la newsletter pentru ultimele noutăţi!
loading...
Aboneaza-te la newsletter

Aboneaza-te acum la newsletter și primești cele mai noi: Articole, Review-uri, Tutoriale și Prețuri direct pe adresa ta de E-mail