06 ian. 2011 | 15:45

Microsoft la CES 2011: Watch, but no Touch!

ACTUALITATE
Microsoft la CES 2011: Watch, but no Touch!

mouse, Microsoft, mouse optic, Touch Mouse, Apple, Magic Mouse, CES, CES 2011, nano receiver USB

Departamentul hardware al Microsoft a pregatit pentru editia curenta a CES-ului un mouse intitulat, dezarmant de simplu, Touch Mouse, care suporta tehnologia multi-touch, la fel ca Magic Mouse-ul lui Apple. Touch Mouse are in loc de butoane o suprafata sensibila la atingere si poate suporta gesturi comise cu doua sau trei degete, pentru administrarea ferestrelor si vizualizarea desktopului.

In plus fata de implementarea Apple, Touch Mouse vine cu abilitati noi, cum ar fi posibilitatea de a recunoaste degete de diverse dimensiuni, iar pentru a naviga inainte si inapoi prin paginile unui browser, se folosesc degetele mari, in vreme ce Apple foloseste trei degete. Mouse-ul are un sistem de tracking bazat pe laser albastru si comunica cu computerul gazda prin intermediul unei legaturi radio si a unui nano receiver USB.

Pentru moment, produsul a fost doar anuntat, Microsoft nefiind in masura sa dea si alte detalii, cum ar fi autonomia bateriei. Cel mai probabil mouse-ul va ajunge pe rafturile magazinelor candva prin lunia iunie, dar are deja pretul oficial stabilit la 80 de dolari.


Sursa: Electronista