12 sept. 2011 | 12:25

mDock – Un HDD Extern cu mufa Thunderbolt

ACTUALITATE
mDock - Un HDD Extern cu mufa Thunderbolt

Compania mLogic a anuntat un nou model de Hard Disk extern pentru computerele portabile Apple cu port-uri Thunderbolt. Acesta se numeste mDock si nu numai ca ocupa acel pretios port ultra-rapid, insa reuseste sa blocheze si restul de port-uri de pe marginea Macbook-urilor.

Din fericire, acest HDD nu numai ca ofera mai mult spatiu de stocare, insa acesta restituie aproape toata functionalitatea blocata, gratie mufelor de pe fata si de pe spatele sau. Atat USB-urile, cati si mufele de casti si microfon, Ethernet, MagSafe, MiniDisplay Port si Firewire se pot gasi pe undeva pe carcasa acestui Hard Disk, intrucat nu numai portul Thunderbolt este ocupat cand este conectat la laptop, ci si toate acestea. Prin interiorul carcasei sunt trase cabluri de prelungire pentru acestea care ies in mufe normale.

Din pacate, cea mai mare lipsa va fi simtita de cei care vor sa foloseasca functia de legare in serie a device-urilor cu Thunderbolt. mDock nu dispune de un port de acest fel ca iesire. Pretul acestui device, destinat exclusiv laptopurilor Apple va fi de 219$ pentru versiunea cu 500 GB si de 299$ pentru versiunea cu 1 TB. Desi este un concept interesant, sunt sigur ca un HDD extern normal cu un cablu Thunderbolt inclus ar fi adus costurile pe la acelasi nivel, in timp ce nu sacrifica atat de mult din portabilitatea sa.