04 aug. 2011 | 18:37

Mania sistemelor audio pentru player-ele Apple i-a cuprins si pe cei de la Philips

ACTUALITATE
Mania sistemelor audio pentru player-ele Apple i-a cuprins si pe cei de la Philips

Bineinteles ca mai nou sistemele audio pentru casa se invart in jurul produselor Apple. Gata cu CD-urile audio, statiile si deck-urile pentru casete, le-am uitat demult, acum tot universul muldimedia se invarte in jurul lui Apple, nu?

Si Philips are o serie de dispozitive pentru iPod sau iPhone care redau sunetul la o calitate foarte buna, acum depinde si de cat va tine buzunarul. Unele dintre sistemele audio nou lansate sunt, bineinteles, compatibile si iPad sau iPad 2, depinde doar de conectorul de andocare, cat de mare si de stabil este.

Philips Fidelio DS700 este cel mai mic dispozitiv de acest fel, compatibil doar cu iPhone si Ipod, care, pentru un pret de aproximativ 250 lei, permite redarea melodiilor preferate atat in vacanta (functioneaza si cu baterii) sau in dormitor pentru o atmosfera mai romantica si mai placuta, precum de asemenea si la birou (pentru o atmosfera de business da?).

Fidelio Primo DS9 este fratiorul mijlociu ce are ca si componente de fabricare lemn „veritabil” (probabil in engleza ii spune „true wood”) si bineinteles si un pret pe masura: 1.069 lei. Acesta ofera un sunet curat si puternic indiferent de unde este pozitionat si suporta dupa dimensiune si un iPad. Era interesant, zic eu, la banii astia sa poti tine iPad-ul si pe orizonatala pentru a te putea uita de exemplu la un film in pozitie orizontala (iPad-ul nu tu).

Fidelio Sound Sphere DS9800W este „la creme de la creme” al sistemelor audio. La pretul de 3.249 lei la care se va regasi in magazinele din Romania (pardon la comanda in magazinele din Romania). Acesta din urma de lauda cu boxe cu o forma mult mai deosebita fabricate manual din lemn. Docking station-ul suporta de asemenea iPad-ul.