Lenovo IdeaCentre Q180 – Un desktop PC mic, mic, mic

Lenovo IdeaCentre Q180 – Un desktop PC mic, mic, mic

Lenovo a facut disponibil de curand pe site-ul lor o noua varianta de HTPC: IdeaCentre Q180. Puteam sa jur ca segmentul asta a murit de ceva vreme. A fost ceva „tam tam” pe acest subiect in perioada in care Nvidia lansa platforma ION, acel Atom combinat cu un GeForce 9400 care se cam chinuia sa ruleze FullHD in unele implementari. Sistemele respective erau oferite la un pret de 200-300 dolari si pormiteau sa fie Home Theater PC-uri capabile. Ideea a fost foarte buna, la fel si implementarea in unele cazuri, insa adoptia acestora a fost foarte lenta. IdeaCentre Q180 se adreseaza tot acestui segment de piata insa cu ceva imbunatatiri.

Acesta vine echipat cu un procesor Atom Dual Core, o placa grafica integrata sau dedicata de tip AMD Radeon HD 6540A care dispune de 512 MB memorie video dedicata, DVD-RW sau unitate optica BluRay reader si cu o serie de implementari de generatie actuala. Astfel gasim in noul mini-PC de la Lenovo suport pentru formatele BluRay 3D, 7.1 Surround Sound, USB 3.0 si Card Reader cu suport pentru SDXC. Memoria RAM poate fi extinsa pana la 4 GB DDR3, iar spatiul de stocare pana la 750 GB cu un HDD normal sau 128 GB SSD pentru cine are nevoie de viteza de lucru. Singura precizare necesara este ca suportul pentru BluRay 3D este oferit doar la sistemul cu placa video AMD Radeon.

[album: http://playtech.ro/wp-content/plugins/dm-albums/dm-albums.php?currdir=/wp-content/uploads/dm-albums/Lenovo IdeaCentre Q180/]

Atat designul, cat si dimensiunile sunt elementele principale care cred ca vor atrage insa clientii. Acesta masoara doar 22 mm in grosime iar pretul de pornire pentru configuratia minima este de 349 dolari.Ce mi s-a parut interesant la acest siatem este telecomanda Lenovo ce poate fi achizitionata separat si contine o tastatura QWERTY completa in miniatura si un trackball, precum si faptul ca unitatea optica este detasabila, reducand grosimea sistemului aproape la jumatate pentru cei care doresc sa il foloseasca doar pentru Office sau navigare pe internet.

La Smart IT orice platforma de dezvoltare este acceptata.

– CEA MAI AMPLA COMPETITIE DE WEB & MOBILE DIN ROMANIA –

Inscrie-ti aplicatia!

Mai multe detalii gasiti pe site-ul Lenovo.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI