Konami – Pre-E3 Conference

Konami - Pre-E3 Conference

Desi E3-ul este programat sa inceapa saptamana viitoare, multe companii precum CD Projekt si Konami au ales sa faca o parte din anunturi inca inainte de inceperea show-ului propriu-zis. Astfel, in cadrul unei conferinte, Konami a dezvaluit cateva proiecte noi, si a oferit detalii despre cele pe care le stiam deja. Probabil cel mai important anunt care a venit din cadrul acestei conferinte a fost relansarea in HD a trei serii importante Konami: Metal Gear Solid, Silent Hill si Zone of Enders.

Toate aceste serii vor primi colectii HD pe PlayStation 3 si pe Xbox 360, insa accentul a fost pus pe pachetul Metal Gear. Acesta va include Metal Gear Solid 2, 3 si Peace Walker, cel din urma fiind primul joc in care se va gasi noua tehnologie dezvoltata de Kojima Productions numita „Transfarring„. Aceasta va imbina gamingul de acasa cu cel mobil, folosind aceeasi salvare pentru Peace Walker pe PS3 cat si pe PSP. Astfel, jocul va putea fi jucat oriunde, progresul fiind acelasi pe ambele platforme. In viitor planul pentru Transfarring este de a fi folosit pentru jocuri care vor putea fi jucate atat pe PS3 cat si pe NGP, ambele versiuni beneficiind de acelasi gameplay si aceeasi salvare.

Colectia Metal Gear Solid HD se va lansa in luna noiembrie a acestui an, iar colectia Zone of Enders este programata sa apara candva in 2012, cu suport pentru Transfarring intre PS3 si NGP.

Konami a confirmat faptul ca Metal Gear Solid: Rising nu va fi prezentat la E3, si ca este asteptat sa apara candva in 2012. De asemenea, Metal Gear Solid 3D pentru Nintendo 3DS a fost prezentat in stadiu jucabil. Pro Evolution Soccer 2012 a fost nelipsit, insa numai sub forma unui trailer prezentat de Lionel Messi. Finalul conferintei a sugerat o intoarcere a seriei Contra, insa fara nici un fel de informatii.

Avand in vedere ca acestea au fost anunturile de dinainte de E3, va trebui sa ne asteptam saptamana viitoare la o avalansa de trailere si clipuri de gameplay din toate jocurile amintite mai sus, cat si la noi anunturi, mult mai grele.

Citește și: