17 feb. 2011 | 10:06

Kaspersky are si Mobile Security 9

ACTUALITATE
Kaspersky are si Mobile Security 9

Uite ca Mobile World Congress (MWC) nu este doar despre gadget-uri mobile, ci si despre aplicatii destinate acestora. Unul dintre participantii de seama in acest domeniu, Kaspersky, a lansat noua sa versiune a antivirusului pentru telefoane mobile. Ei bine, antivirus este poate putin spus, Kaspersky Mobile Security 9 este o aplicatie complexa de management si de securizare a unui smartphone.

Exista o serie de functii deja existente care au fost imbunatatite, precum si o multime de functii noi disponibile in mare parte pentru toti utilizatorii unui smartphone. O parte din acestea si cele mai importante sunt:

Securizarea contactelor (a agendei telefonice), a fotografiilor si chiar a mesajelor sau fisierelor impotriva accesului neautorizat.

Localizarea si regasirea unui smartphone – utilitatea este destul de clara nu? Daca ti-ai uitat cumva sau ti-a fost furat telefonul, suita de securitate poate emite un semnal si pozitiona telefonul pe harta cu o abatere data de sistemul de localizare, internet sau GPS, dupa ce in prealabil ai inregistrat telefonul la Kaspersky. (Intelegeti ca aveti neaparat nevoie de varianta platita a programului pentru a functiona aceasta optiune, nu?)

Blocarea directa a apelurilor nedorite sau a SMS-urilor pe care nu vrei sa le primesti.

Protejarea intimitatii – functioneaza, de exemplu, in cazul agendei telefonice, poti ascunde astfel anumite contacte din agenda fara ca alti curiosi sa isi dea seama ca exista acolo.

Control parental – blocarea accesului la informatii precum agenda de apeluri sau internet si servicii GPS ori numere cu suprataxa.

– Si, desigur, ceea ce ar trebui sa faca o suita de securitate, protectie impotriva atacurilor si a virusilor.

Lista de compatibilitate cu sistemele de operare si a functiilor care functioneaza pe acestea o regasiti mai jos:

* Android: 1.6 -2.2

* BlackBerry: 4.5 – 6.0

* Symbian (Nokia): Symbian^3 or Series 60 9.1, 9.2, 9.3, 9.4.

* Windows Mobile: 5.0 – 6.5.

[table id=61 /]