iPhone 4S a aterizat! Nu este tocmai ce ne asteptam sa fie

iPhone 4S a aterizat! Nu este tocmai ce ne asteptam sa fie

Ei bine, conferinta Apple numita „Let’s Talk iPhone” s-a incheiat. Desi toata lumea astepta anuntul noului si revolutionarului iPhone 5, Apple a inceput cu discutii lungi despre iOS 5, iCloud si noua serie cu upgrade de iPod-uri. Fara urma de Steve Jobs pe scena, Tim Cook & co. au anuntat un nou telefon, insa nu este tocmai ce ne asteptam cu totii sa fie.

Dupa cum probabil ati citit si in titlu, noul terminal mobil Apple se numeste iPhone 4S si este exact ceea ce pare: o versiune cu upgrade a deja clasicului iPhone 4. Acesta ascunde sub capacul de sticla de pe spate un procesor Apple A5, prezent in iPad 2 inca din martie, optiuni de stocare de 16, 32 si 64 GB, antena CDMA si GSM intr-un singur pachet  (care atinge viteze de internet de pana la 14.4 Mbps) , plus o camera nou-nouta de 8 megapixeli, cu senzor retroiluminat, care poate capta imagini in miscare in 1080p.

Gratie noului procesor dual-core, telefonul este de doua ori mai rapid ca iPhone 4 in termeni de putere de procesare si are un procesor grafic de sapte ori mai bun. Toata aceasta putere se duce in noi functii precum stabilizarea de imagine si elimnarea zgomotului in cadrul filmarilor si in Siri, cea mai importanta functie noua disponibila exclusiv pe iPhone 4S. Aceasta va suplini rolul unui asistent personal, care va raspunde si va activa diverse functii ale telefonului doar prin apelarea vocala. Siri va primi si comanda de dictare pentru scrierea de mesaje si se va lansa initial  in stadiu beta. Noua functie va fi disponibila numai in limbile engleza, franceza si germana, iar in timp, Apple va adauga noi limbi pentru aceasta. Cu siguranta insa nu vom vedea romana pe lista de limbi suportate prea curand.

iPhone 4S va fi disponbil in SUA, Canada, Franta, Germania, Japonia si alte cateva tari incepand cu data de 14 octombrie, urmand ca pe 28 octombrie sa ajunga si in restul lumii. Din pacate pe lista tarilor care vor primi noul terminal pe 28 nu se afla si Romania, ceea ce inseamna ca vom avea de asteptat cateva saptamani in plus. Pretul pentru America este de 199$ pentru 16 GB de spatiu, 299$ pentru 32 GB si 399$ pentru 64 GB. Toate aceste preturi sunt pentru abonamente incheiate pe doi ani. Cat despre vechiul iPhone 4, Apple il va vinde in continuare la numai 99$ intr-o editie noua, de 8 GB, iar 3GS-ul va fi gratuit, ambele evident sub contracte pe doi ani. Ne asteptam la ceva similar si in Europa.

Daca nu sunteti inca pregatiti sa renuntati la iPhone-ul din generatia curenta sau precedenta, incepand cu 12 octombrie veti putea face update la noul iOS 5, care va fi compatibil cu iPad, iPad 2, iPhone 3GS, iPhone 4 si iPod Touch generatiile 3 si 4.

In sectiunea video am adaugat si clipul de prezentare pentru noul telefon Apple. Cick aici!

Citește și: