20 dec. 2011 | 14:28

iPad 2 pe cale sa faca victime – Chiar in stadiul de productie

ACTUALITATE
iPad 2 pe cale sa faca victime - Chiar in stadiul de productie

Stiu ca suna destul de „dureros” insa este pe cat se poate de real. Producatorul lui Apple, Pegatron ce detine o fabrica in Shanghai a raportat in data de 17 Decembrie la ora 3pm (ora chinei) o explozie ce a ranit aproape 60 de angajati. In acceasi fabrica se realizau atat produse Apple cat si componente pentru HP si Asus. Engadget a raportat ca fabrica se afla in productia unui capac nou pentru iPad 2 cand a avut loc explozia.

Personalul a fost dus la spital si este si acum tinut sub observatie. Explozia se preconizeaza ca va avea un efect minor asupra volumului de productie insa ridica o serie de semne de intrebare legate de ce materiale sunt folosite pentru aceste produse. Totusi 60 de angajati raniti nu este un numar mic, chiar daca in acea fabrica lucreaza poate peste 3000 de persoane. Echipamentele distruse vor fi reparate si recalibrate pentru a putea fi refolosite. Cauza exploziei nu a fost determinata insa rapoartele indica spre praful de aluminiu care poate fi de asemenea si foarte toxic si poate avea efecte pe termen lung asupra organismului.

Un alt lucru interesant ce a fost dezvaluit este ca aceasta nu este prima explozie, a mai avut loc una in luna Mai a acestui an, tot la o fabrica Apple ce producea iPad 2, care insa a fost mai tragica si s-a soldat cu viata a 3 dintre angajati.