16 sept. 2011 | 11:26

Internet Explorer 10 „Metro” pentru Windows 8 renunta la plugin-uri

ACTUALITATE
Internet Explorer 10

Microsoft a confirmat unul din zvonurile legate de versiunea pentru interfata Metro a lui Windows 8. Acesta nu va include suport pentru Plugin-uri in Internet Explorer 10, intrucat experienta noii interfete, chiar si pe web trebuie sa fie cat mai rapida si mai simpla.

Avand in vedere ca interfata Metro va fi destinata in special tabletelor cu Windows 8, aceasta decizie este parca luata direct din „manualul de tablete” al celor de la Apple. Renuntarea la plugin-uri este un mare inconvenient pentru anumiti utilizatori, in special din cauza lipsei continutului Flash, care va fi simtita de cei care prefera Androidul tocmai din aceasta cauza. Astfel Microsoft risca sa alieneze o parte din publicul tinta, insa in acelasi timp, foarte putine site-uri din zilele noastre mai folosesc Flash ca metoda principala de afisare. Majoritatea au adoptat standardul HTML 5, iar majoritatea player-elor video online functioneaza si fara suport pentru software-ul de la Adobe.

Probabil nimeni nu se ingrijoreaza cand vine vorba despre versiunea normala a lui Internet Explorer 10, disponibil in interfata clasica a lui Windows 8, care desi va oferi suport pentru plugin-uri ca si pana acum, va fi probabil la fel de ignorat de utilizatorii avansati intr-o perioada in care exista browsere mult mai capabile precum Chrome, Firefox si Safari.