Intel introduce conceptul de Ultrabook

Intel introduce conceptul de Ultrabook

Intel a anuntat la Computex planurile pe care le are pentru anul curent si viitor. Evident, unul din subiectele principale a fost portabilitatea, gigantul producator de procesoare anuntand o gama noua de procesoare dedicate terminalelor mobile.

Astfel, o noua arhitectura numita Ivy Bridge, bazata pe o tehnologie de 22nm va fi in spatele conceptului de Ultrabook, o noua clasa de laptopuri subtiri. Acestea vor avea mai putin de 0,8 inci grosime, vor consuma cu 50% mai putina energie decat procesoarele actuale si vor fi vandute la preturi de sub 1.000$.

Planul celor de la Intel este ca aceste noi laptopuri sa constituie 40% din piata inainte de sfarsitul lui 2012, scrie Engadget.

Pe langa aceste procesoare noi s-a vorbit si despre gama Atom, destinata netbook-urilor, care va primi de acum upgrade-uri anuale. Urmatoarea versiunea de Atom va fi construita pe arhitectura Cedar Trail, pe 32 nm care promite 10 ore de baterie pentru noile mini laptopuri. Nici Minefield, ramura Atom destinata telefoanelor mobile, nu a fost ignorata de Intel, planul companiei vizand si aceasta piata, unde ARM face momentan legea.

Citește și: