05 aug. 2011 | 12:30

Intel ajuta ultrabook-urile sa fie competitive

ACTUALITATE
Intel ajuta ultrabook-urile sa fie competitive

Chiar daca in urma cu doua sau trei luni toata lumea era incantata de conceptul de ultrabook, acum producatorii se lupta cu o probleme serioase: costul productiei si competitivitatea pe piata din punctul de vedere al pretului.

Problema apare cand se incearca aplicarea unui design care sa incapa intr-un spatiu atat de mic, ridicand costurile de productie mult prea mult. Ei bine, Intel vine sa dea o mana de ajutor la acest capitol, incercand sa asigure pretul competitiv al acestor computere, intrucat toate aceste ultrabook-uri vor include procesoare Intel si vor fi probabil primele care vor dispune de noua arhitectura Ivy Bridge.

Primele diferente semnificative fata de conceptul initial vor fi renuntarea la aluminiu in favoarea fibrei de sticla si realizarea unor designuri proiectate pentru a include noua generatie de procesoare care momentan nici nu exista. Pretul tinta de productie este intre 500 si 700 de dolari americani, un pret care se apropie de costul de productie al unui Macbook Air. Grosimea noilor computere va fi de 18mm pentru cele cu display-uri de 11 si 13 inci si de 21mm pentru cele cu display-uri intre 14 si 17 inci.

Desi primele ultrabook-uri se vor lansa in toamna acestui an, acestea vor folosi actuala arhitectura Sandy Bridge, urmand ca la inceputul lui 2012 sa includa procesoare Ivy Bridge.

Sursa: TechCrunch