Informatii noi despre Intel Ivy Bridge

Informatii noi despre Intel Ivy Bridge

CPU-World, unul dintre binecunoscutele site-uri de referinta cand vine vorba de procesoare, specificatii si teste ale acestora a reusit sa puna mana pe doua imagini ce prezinta seria noua de procesoare Ivy Bridge pe care Intel urmeaza sa o lanseze. Sursele initiale sunt din China bineinteles, vreunul dintre cei care au intrat in contact cu aceste informatii cedand in fata tentatiei de a le publica online.

La Smart IT orice platforma de dezvoltare este acceptata.

– CEA MAI AMPLA COMPETITIE DE WEB & MOBILE DIN ROMANIA –

Inscrie-ti aplicatia!

Se pare ca vor exista 3 modele mainstream, 2 variante deblocate pentru entuziasti, 3 modele de putere medie si inca 3 procesoare de putere mica in nou line-up al lui Intel. Cipurile vor fi asemanatoare cu cele actuale Sandy Bridge, vor avea in mare parte tot 4 nuclee fizice, unele ajutate de Hyper Threading altele nu, si vor functiona la frecvente incepand cu 2.3 GHz pana la 3.5 GHz (vorbim de frecventele native). Varianta la 3.5 GHz va fi Core i7 3770K, care va fi de asemenea si complet deblocat.

Am observat de asemenea si un i5 3470T care detine doar 2 nuclee fizice si Hyper Threading care functioneaza la 2.9 GHz, insa detine doar 3 MB L3 Cache.

Ce aduce nou Ivy Bridge? Ei bine deschide segmentul procesoarelor realizate pe litografia de 22nm, care se traduce in consum mai mic de energie, temperatura degajata redusa si probabil un potential de overclocking mult mai ridicat. Noua serie este asteptata undeva in cursul lunii aprilie 2012.

Sursa: CPU-World

Citește și: