iCloud si iWork beta, lansate

iCloud si iWork beta, lansate

Odata cu apropierea toamnei, Apple isi pune la punct serviciile pe care le va lansa impreuna cu iOS 5.

iCloud, probabil cel mai important astfel de serviciu, este acum disponibil tuturor dezvoltatorilor de aplicatii in stadiu beta pentru a optimiza compatibilitatea creatiilor lor cu acesta. Astfel, in momentul lansarii noii versiuni importante de iOS, mai toate aplicatiile importante vor putea sa beneficieze de stocarea informatiilor in cloud atat de pe iPhone, cat si de pe iPad si Mac OS X.

Pe langa iCloud, exista acum si posibilitatea de a accesa o versiune beta a aplicatiei web iWorks, care stocheaza automat in cloud fisierele create cu suita office de la Apple si le face disponibile de oriunde, direct din browser. Se pare ca disputa dintre Apple si Google abia acum incepe sa ia amploare, intrucat aplicatia web iWorks este un atac direct catre serviciul Docs al competitiei.

Acum, ca aceste servicii sunt „oarecum” disponibile, Apple a anuntat si costurile pentru utilizatorii care au nevoie de mai mult decat cei 5 GB pe care ii ofera gratuit la inscrierea unui cont iCloud.

Pentru 10 GB in plus, compania din Cupertino va cere 20$ pe an, pentru 20 GB, 40$, iar cei care au nevoie de 50 GB vor trebui sa scoata din buzunar 100$ anual. Momentan, preturile pentru Europa nu au fost confirmate, insa avand in vedere istoria companiei acestea vor fi similare, insa exprimate in euro.

Sursa: Engadget

Citește și: