ICANN va accepta orice sufix online incepand din 2012

ICANN va accepta orice sufix online incepand din 2012

ICANN (Internet Corporation for Assigned Names and Numbers), organizatia care se ocupa  cu gestionarea si aprobarea de noi IP-uri si domenii de internet a anuntat astazi ca incepand din anul 2012, aria de  domenii de internet posibile se va mari catre infinit. In prezent exista numai 22 de sufixuri principale de nivel inalt (precum .com, .gov, .edu, .info, etc.) si aproximativ 250 de sufixuri pentru tarile lumii. Ei bine, noua hotarare va aduce de la sine un numar infinit de posibilitati, limita fiind imaginatia umana.

Astfel, marile companii precum Google, Microsoft, Apple sau Coca-Cola isi vor putea inregistra site-uri care sa se termine in numele lor (.google, .microsoft, .apple, .coke). Exista insa cateva conditi pentru a intra in  posesia unui astfel de sufix.  Este foarte important ca respectivul client sa aiba drepturi depline asupra numelui respectiv, iar in cazul in care doi clienti vor acelasi nume se va face o investigatie serioasa pentru a stabili cine castiga. Nici pretul nu va fi tocmai scazut, fiecare dintre cei care vor sa cumpere o astfel de arie de domeni trebuind sa scoata din buzunar 185.000$ si sa se prezinte cu un dosar bine documentat in fata comisiei ICANN.

Banii se vor duce in administrarea adreselor respective si in acoperirea cheltuielilor tuturor demersurilor pe care ICANN le va pune in miscare pentru fiecare nume in parte. Multi au comparat procesul de aprobare al unui astfel de nou domeniu cu aprobarea construirii unui nou zgarie-nori, fiind necesara indeplinirea unor reguli stricte. Momentan nu este cazul sa ne asteptam la o schimbare drastica a internetului asa cum il stim acum. Pentru inceput numai cele mai mari companii vor putea cumpara astfel de sufixuri, si nu se stie daca acestea vor avea vreun impact pozitiv sau nu. Inscrierile pentru noile domenii se vor face incepand cu 12 ianuarie 2012.

Sursa: BBC