04 aug. 2011 | 13:30

HTC va debloca bootloader-ul telefoanelor… cu o conditie

ACTUALITATE
HTC va debloca bootloader-ul telefoanelor... cu o conditie


Noile telefoane HTC cu Android nu sunt tocmai „hacker friendly”, intrucat bootloader-ul folosit la pornirea telefonului nu accepta rularea codului nesemnat de catre companie. Din fericire pentru cei interesati de ROM-uri Android custom, HTC va oferi o solutie de deblocare, insa exista si o conditie pentru cei care o vor folosi.

Peter Chou, CEO-ul HTC, a dezvaluit printr-un post pe pagina oficiala de Facebook a companiei ca primele telefoane care vor beneficia de acest unlock vor fi HTC Sensation si HTC Evo 3D. Un programel pentru deblocarea bootloader-ului va fi lansat, insa cei care il folosesc vor trebui sa fie de acord ca in cazul in care ceva nu functioneaza cum trebuie, compania HTC nu este responsabila. Mai pe „romaneste”, HTC nu va acoperi daunele produse in urma folosirii acestei unelte, iar garantia in aceasta situatie este anulata.

Sunt curios cati dintre fanii unor distributii personalizate de Android precum Cyanogenmod sunt dispusi sa renunte la garantia unui telefon care costa peste 2000 lei.

Sursa: TechCrunch