HP Touchpad primeste aplicatie pentru a rula Android [+VIDEO]

HP Touchpad primeste aplicatie pentru a rula Android [+VIDEO]

Deși se munceste din greu pentru portarea unei versiuni stabile de Android care să înlocuiască WebOS pe tableta HP Touchpad, cineva se pare că dezvoltă o alternativă mai interesantă pentru cei care vor să păstreze sistemul de operare realizat de Palm.

Astfel, un modder cunoscut sub numele de „Chomper” a prezentat in clipul de mai jos realizarea sa. Aceasta se refera la rularea de Android OS pe Touchpad ca o aplicatie, aceasta fiind accesata direct din meniul principal al tabletei. Evident, exista inca probleme de implementare ale anumitor functii mai avansate, insa este un bun inceput, avand in vedere complexitatea proiectului. Multitouch-ul nu poate fi inca folosit, iar un driver audio nu poate fi incarcat. De asemenea, exista cateva artefacte grafice care apar din cand in cand pe ecran, iar viteza nu este tocmai uimitoare.

Avand in vedere ca aceata este versiunea 0.0.1 a proiectului, in scurt timp, utilizatorii de Touchpad se vor bucura probabil de un port aproape perfect de Android si se vor putea lauda cu doua dintre cele mai bune sisteme de operare mobile, care pot rula in acelasi timp.