Hartia electronica este foarte aproape

Hartia electronica este foarte aproape

Cand aud de hatie electronica, ma gandesc instant la device-urile care afiseaza informatii pe display folosind tehnologia e-ink. Ei bine, creierele de la Institutul de Cercetare din Taiwan au dus conceptul putin mai departe, realizand i2R, un nou tip de hartie printabila, refolosibila de pana la 260 de ori.

Aceasta este de fapt o fila electronica care poate fi tiparita folosind o imprimanta „termala”. Aceasta ordoneaza cristalele lichide din noul tip de hartie, lasand impresia de imprimare permanenta, asemeni filelor clasice. Ei bine, ce este cu adevarat interesant este faptul ca fiecare fila de hartie electronica poate fi stearsa si rescrisa de sute de ori, salvand astfel copaci si energie. Exemplele pentru folosirea acestei noi tehnologii au fost indreptate spre domeniile in care hartia este folosita si apoi aruncata, precum legitimatiile de serviciu, sau semne, afise si alte tipuri de reclame.

Momentan realizarea unei singure file A4 de hartie electronica costa 2$, insa taiwanezii sunt siguri ca in aproximativ doi ani, aceasta va ajunge in mainile consumatorilor.

Sursa: Reuters

Citește și:
Etichete: