09 apr. 2011 | 12:20

Gradinitele din Maine (SUA) s-au dotat cu iPad 2

ACTUALITATE
Gradinitele din Maine (SUA) s-au dotat cu iPad 2

Copiii din Auburn, Maine (SUA), vor putea folosi tehnologia de varf pentru a usura procesul de invatare, chiar de la gradinita. Micul orasel a cumparat nu mai putin de 285 de tablete iPad 2 pentru fiecare dintre copiii si profesorii din respectiva institutie. Programul a inceput ca un test si se va desfasura pana la sfarsitul anului scolar in curs. Daca va avea succes, acesta va fi implementat in mult mai multe scoli si institutii de invatamant, chiar din toamna.

Mai tineti minte ideea lui Intel de a dota fiecare copil cu un computer protabil, idee care a dus la nasterea netbook-ului? Ei bine, Apple cred ca va avea ceva mai mult succes in aceasta privinta cu iPad-ul.

Programul de invatare implementat in Maine are un buget de aproximativ 200.000 dolari si nu este prima investitie de acest gen, avand in vedere ca elevii mai inaintati ca varsta dispun de un program ce include computere si laptop-uri Apple.

Acest proiect a luat nastere in gradinite atunci cand un profesor ce detinea un iPad 2, a observat o imbunatatire mare a vitezei cu care elevii pot invata alfabetul cu ajutorul acestui dispozitiv. Acesta este considerat a fi mai ieftin si mai eficient decat un computer, avand in vedere categoria de varsta caruia ii este destinat.